Femke zwijgt op Twitter, maar schittert op het podium

Met laptop op de schoot houd ik de verkiezingen bij. Diverse vensters staan open. NOS Politiek is net als RTL goed bezig. Het leuke is om twitter te volgen. Femke is de grote afwezige. Ze rookt haar sigaretten op haar hotelkamer. Ze kijkt uit over de stad en kan tevreden zijn. Hopelijk kan ze nog een stukje avondrood zien gloren. Langszaam zal de lucht paars gaan kleuren. De peuken verzamelen zich in de hotelasbak, de politieke assistenten verzamelen de uitgedrukte marlboro lights voor later. Mooie herinnering, voor het GroenLinks museum
Twitter heeft last van de verkiezingen. Het lag er rond negen uur uit. Buitenlandse twitteraars vragen zich af wat er in Nederland aan de hand is. Nou verkiezingen dus.

Ondertussen komt Femke binnen bij GL. Haar naam wordt gescandeerd en ze lacht gelukkig, de buit is binnen. Opluchting alom. Ze betreedt het podium en krijgt bloemen en kussen van Ineke van Gent en andere dames. Ze begint haar speech met een lekkere lach. Daarna gaat ze op haar keurig toon de overwinning inleiden.

Mooi

Later zullen de twitteraars waar dan ook ter wereld begrijpen via Femke en co waarom Twitter stoorde.
Overigens is de winst van GL  verantwoordelijk voor het gelijkspel van Cohen en Rutte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie op het bericht achter.