Sex sells, de Volkskrant leert je hoe je sex moet bedrijven


Het is bijna gedaan met de komkommertijd. De foto's van volle stranden, overstromende riolen, sfeerreportages van Lowlands en niemendalletjes over Sail vulden de afgelopen weken de krant. Uit de formatie-onderhandelingen klapte niemand uit de school. Die liberalen houden hun blaaskaken stevig op elkaar. De PVV'ers negeren de Volkskrant van nature. Het enige dat de krant probeert is de onrust in het CDA aan te wakkeren. Een abonnement op de krant en een vrije keuze uit de webwinkel is uitgeloofd voor de dissident binnen het CDA. Elke dag een nieuwe aflevering van de zoektocht naar de CDA'er met gewetensbezwaren. Zo krijg je de zomerkrant wel vol.
Vandaag werd een andere komkommerkaart gespeeld: seks. De Volkskrant zette op de internetversie een verhaal over jongeren en seks. Een sfeervolle foto toont een liefdespaar dat in bed ligt en elkaars hand vasthoudt. De strekking van het verhaal is dat een kwart van de jongeren seks heeft in de verkeerde volgorde. Zij beginnen met geslachtsgemeenschap en slaan strelen en zoenen over. Sterker nog: zij hebben geen ervaring met deze onderdelen van het liefdesspel. Ze weten niet eens dat het bestaat. Doelgericht gaan zij op zoek naar het orgasme. Een onderzoekster van de Rutgers Nisso groep, heeft vastgesteld dat het hier gaat om allochtone jongeren of kinderen met lage opleidingen. Deze groep heeft moeite de eigen gevoelens te uiten en gaat daarom maar meteen over tot de daad. Wat moet je anders als je niet over je gevoelens kunt praten? Uit de vragenlijsten die de onderzoekster liet invullen blijkt dit. Waarschijnlijk begreep de neuk-gerichte jonge probleemgroep de vragen niet, immers ze zijn laagopgeleid of zijn het Nederlands niet machtig. Onduidelijk blijft of dit in het onderzoek is verdisconteerd. Wat moet ik met deze informatie? Een leuk weetje? Moet ik boos worden over de seksuele ontaarding? Kan ik een petitie tekenen voor betere seksuele voorlichting in Vogelaarswijken? Is het voeding voor het nieuwe kabinet? Zou dit bijvoorbeeld in het gedoogakkoord komen? Zo van, wij accepteren de ontdekte discrepantie, maar spreken af er geen beleid op te zetten? Of is het weer een voorbeeld van infotainment? Lekker lachen om die domme buitenlandse en laagopgeleide jochies die denken dat klaarkomen alles is. Nee, wij weten wel beter. Lang leve het voorspel!
De service van de Volkskrant, je bent interactief en multimediaal of niet, bestaat uit een instructief YouTube-videootje van de SchoolTV: hoe leer ik tongzoenen. Dit soort filmpjes bestaan echt en komen via de digiborden tot onze kinderen. Met als gevolg dat ik tijdens het eten moet praten met mijn gezin over orale bevrediging. Die boterham met pindakaas is ineens niet meer zo smeuïg. Onderaan de internetpagina staat een verwijzing naar een artikel over ouders in de stress bij opvoeding. Ouders realiseren zich dat zij hun kinderen kunnen maken of breken. Zij weten uit de daaruit voortkomende voorzichtigheid geen raad met hoe zij hun kids moeten aansturen. Te streng of te vrij, het heeft beide gevaren. Moet ik nu wel of niet mijn kinderen het gevaar van de fellatio uitleggen? 'Doe het maar met een condoom met aardbeiensmaak, meisje. Mag ik trouwens de jam van je?' Ik ontbijt liever alleen, met de krant. Van de opvoedstress krijg ik geen hap meer binnen. Verder op de pagina staat een verhaal over de Friese jonge vrouw die vier baby's in het geheim kreeg en die ze om het leven bracht. Of zij gestreeld en getongd heeft is onbekend. Om het nog wat op te leuken heeft de webredacteur een link geplaatst naar de belevenissen van een Duits stel dat uit hun huis is gezet omdat zij te luidruchtige sex hadden. Het hoogtepunt van de sekssectie in de krant komt uit België. Het bericht gaat erover dat Vlaamse liberale kiezers het vaakst sex hebben en ook nog van hoge kwaliteit. Dus met strelen en tongzoenen en dan pas penetreren. Maar dat bleek een fake-bericht.
En dan komt de aap uit de mouw. Onderaan de Volkskrant-pagina prijkt een reclame voor middelen tegen erectieproblemen. Kassa. Internet en sex: een winstgevende combinatie. Nee, de Volkskrant is een echte kwaliteitskrant, ook op het internet. Gelukkig staat er ook nog een artikel in over de omgevallen boom van Anne Frank. Of valt dat onder de erectieproblemen? Hoe ging dat liedje ook alweer over de Volkskrant, van Jaap Fischer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie op het bericht achter.