Klinken op Klink

Wij klinken op Klink! Wilders heeft de handdoek geworpen. Hij kiest voor de oppositie. Geen rechts kabinet. Verhagen bijt in het stof. Hij gaat nu 'bijslapen', zei hij voor de NOS-camera. Als dat maar geen politiek inslapen wordt. Hij heeft gegokt en verloren. Wilders vertrouwt hem niet en trekt zich terug uit het wespennest. Wilders begrijpt dat de dissidenten in de CDA-fractie niet te binden zijn. Duidelijk is dat de strakke fractiediscipline van de PVV niet bij het CDA kan worden toegepast. De brief van Klink is totaal verkeerd gevallen bij Wilders.

Rutte gaat nu de boer op met een concept regeerakkoord. Net als Kok destijds gaat hij met een 'proeve' aan de slag om geïnteresseerde partijen te werven. Voor de hand ligt dat de PvdA weer in beeld komt. Wie weet of het CDA zich daarbij voegt. Of komen D'66 en GroenLinks terug in de formatie? De vraag is of de relatie tussen CDA en PvdA nog steeds belabberd is. Ze zullen nu wel moeten samen werken. Het CDA heeft in de afgelopen weken laten zien tot veel bereid is om te kunnen regeren. Als je met de PVV kunt samen willen werken, moet je dat ook met de PvdA kunnen. Een kwestie van over je schaduw springen. Dat zal makkelijker gaan als Verhagen zijn consequenties trekt en in Limburg blijft. Misschien dat hij daar Eurlings kon opporren om als leider op te staan. Dit is het ideale moment.

PvdA, GL en D'66 vinden het bericht een zegen voor het land. Geen kabinet dat de tegenstellingen aan zal wakkeren, zo roepen zij. Zij klinken op Klink.

Morgen weer verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie op het bericht achter.