Wilders gaat ministers afschieten

Ze zijn er dus nog: CDA'ers die een geweten hebben. Klink is er zo een. Een man uit een stuk. Hij wil niet tegen elke prijs de macht in handen krijgen. Anders dan zijn partijgenoot Verhagen, houdt Klink vast aan zijn principes. Een afspraak is een afspraak. En als je partner, in dit geval Wilders, bij voorbaat zegt zich niet te houden aan de akkoorden, dan is Klink er snel klaar mee. Uit zijn brief komt de politieke stijl van Wilders duidelijk naar voren: op ramkoers, polariserend en denigrerend. Hij bedrijft politiek zoals in de kroeg wordt geborreltafeld. Hard, smerig en vunzig zeggen wat je vindt en dan nog wat extra aangezet. Klink wil hiermee niet geassocieerd worden. Dit is niet zijn stijl. Hij is meer de man van een kwinkslag en een glimlach. Het vertouwen dat je moet hebben in je bondgenoten heeft hij niet in Wilders. Verhagen wel, hij straalt uit dat hij varkentje Wilders wel eens zal gaan wassen. Hij zal van de koude kermis thuiskomen. Verhagen kan Wilders niet temmen.

Het CDA gaat langs de afgrond. Alles voor de macht, geen prijs is te hoog. Verhagen accepteert dat hij wordt uitgelachen en uitgejouwd door de PVV-leider. De macht zal een molensteen om zijn nek worden. In zijn val trekt hij zijn partij mee. De schade zal groot zijn. Slechts weinigen zullen bij volgende verkiezingen op hem stemmen. Het CDA staat nu in een kwaad daglicht. Marginalisering dreigt.

En waar is Rutte? Moet hij als leider van de grootste partij niet optreden? Het wordt toch zijn kabinet? Hij kijkt naar de chaos bij het CDA en glimlacht. Na de hoon die hij kreeg te verwerken bij de rellen rond Verdonk, Hirshi Ali en Wilders, vindt hij het best nu een ander politieke groep de gifbeker krijgt gepresenteerd. 'Helemaal leegdrinken, jongens,' zie je hem denken. Mooi staaltje leiderschap, van Rutte. Nee het wordt een fijn kabinet.

Binnen een week zijn ze er uit. Dan volgt de soap rondom de kandidaten. Reken maar dat de PVV haar invloed zal laten gelden. Niet elke sympathieke christen-democraat of liberaal zal de zegen van Wilders krijgen. De onverkwikkelijkheid die deze formatie ontsiert is nog lang niet voorbij.

2 opmerkingen:

  1. Het lachen zal Rutte snel vergaan, daar ben ik heel gerust op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahahahahahahahahahahaha!
    Sneller dan gedacht.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie op het bericht achter.