Boer zoekt vrouw en doet aan voetje vrijen

boerzoektvrouw-logo-300

speeddate

Boer zoekt Vrouw is weer op de buis. Vanavond was de speeddate. De boer krijgt vijf minuten per vrouw de tijd om te bepalen of het wat is. Of er een klik is. Op de bank genieten we mee. Boer Richard is de man van de ogen. Hij kijkt met zijn donkere kijkers alsof het laserogen zijn. Hij is heel rechtstreeks. Als een van de kandidaten niets weet te zeggen en ook Richard stil is, spelen ze ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’. En wat zie je, vraagt de boerin in spĂ©. ‘Een lekker ding!’

Tja, Richard is eerlijk en recht door zee.

voetje vrijen

De klik is er bij sommige combinaties absoluut niet. Jammer genoeg krijgen we niet alle vijf moeilijke minuten te zien. Wat wel zien is dat Richard handtastelijk is. Hij houdt de handen van zijn dames vast. Ook wordt hij door een van de vrouwen betrapt op voetje-vrijen. Hij komt weg met een grapje, maar we weten nu al wat voor type we in huis hebben.

date een bekende

Een andere nieuwigheid is de bekende uit de buurt van de boer die reageert. Annemarie, boerin, en geitenman Frank kiezen een kandidaat uit die zij al kennen uit de plaatselijke kroeg. In het echt durven ze het niet te zeggen, maar voor het oog van de nationale camera van de KRO, bekennen ze hun interesse. Nog even en ook de exen van de boeren gaan meedoen.

economisch daten

De boerin met tien mannen om uit te kiezen, krijgt een eerlijke boer op bezoek. Heel eerlijk geeft de jonge boer toe dat hij haar wel leuk vindt, maar dat het opstarten van een eigen bedrijf een stuk makkelijker gaat met haar als partner. Dat is de essentie van het boerenhuwelijk: trouwen om te groeien als ondernemer. Meer grond, meer quota, meer melk, wat nou liefde. De eerlijke jongen werd door Annemarie neergesabeld. Zij is op zoek naar een leuke vent, voor de schuurfeesten en de lol.

Poolse bruid

Boer Marcel is in zijn zoektocht het pad ingeslagen van de Poolse Bruid. Hij heeft zelfs Pools geleerd om in dat land te slagen. Zijn missie in Polen mislukte. Maar tot zijn grote verrassing reageerde een Poolse vrouw met kind. Uiteraard kwam zij door zijn selectie. De andere dames staan nu al op achterstand.

uitgeleefde boerenkeukens

Boer zoekt Vrouw is begonnen. Het moet het kijkcijfersucces van de winter worden. Of is de formule aan slijtage toe? Hebben we niet alles gehad ondertussen? Straks krijgen we de uitgeleefde keukens van de boeren weer te zien, de sneuiigheid van volwassen boeren die nog bij hun bejaarde moeder wonen en de boer die met zijn mond vol tanden staat. Natuurlijk verschijnt Yvon op de boerderijen om de boeren aan te moedigen en te helpen een keuze te maken. Met haar vrolijke oogjes, haar kekke jurkjes en dappere laarsjes zal zij de boeren helpen in hun zoektocht.

cynisme en ironie

Volgens Yvon kijken wij omdat wij het cynisme en de ironie moe zijn. Wij kijken omdat op de boerderijen het pure leven nog geleefd wordt. Wij kijken omdat wij in de boeren de ongecompliceerdheid terugvinden die wij in de grote stad zijn kwijtgeraakt. Ik denk dat we kijken uit leedvermaak. Of ter bevrediging van ons cynisme. Of kijken we om te ontdekken dat ook boeren in een tredmolen zitten. Ze hebben geen tijd om een vrouw te vinden, de drukte van het bedrijf zorgt ervoor dat ze niet eens op vakantie kunnen. Alleen via relatiebemiddeling komen ze nog aan de vrouw. Noem dat maar ongecompliceerd.

Ach, wat, als het maar leuke tv oplevert. En vooralsnog is dat het geval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie op het bericht achter.