Het licht ging uit

fietslampjeTweede worden is het ergst. Een harde levensles trof het team van zoon. Op hun Technasium speelde de noordelijke finale van tweedeklassers af. Veilig Verkeer Nederland bracht het probleem van drie fietsers die naast elkaar rijden. Hiervoor moesten de jongeren iets bedenken. En dat deden ze. Elke school bracht de beste groepjes naar .

Presentaties

Sensoren en actuatoren beheersten de presentaties. Powerpoints en prototypes sierden het podium. Wij mochten in een hoekje meekijken. Een klein knipoogje wisselden moeder en zoon uit. Meer kon er niet in zitten op school. We hielden ons in.

Uitslag gemist

Wij konden de uitslag niet afwachten; het gezinsleven is veeleisend. Na vijven kwam hij terug, met zijn tweede plek. Geen nationale finale, net niet. Zilveren is geen goud. Als pleister op de wonde en als beloning voor de toch eervolle plek, gingen we een hapje eten. Op de fiets natuurlijk, netjes twee aan twee, zoals het hoort.

Goodie-bag

Tijdens het voorgerecht vertelde zoon over de fijne attentie die ze nog gekregen hadden. Een mieters tasje met een gadget, een goodie-bag in marketing-taal. Nee, Veilig Verkeer Nederland weet hoe ze tweedeprijswinnaars moet troosten: met een fietslampje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie op het bericht achter.