Sabrina’s Blackbird in de Oosterpoort

Sabrina Oosterpoort

Ik hou zo veel van mooie muziek dat ik er een houten kont en een stijve rug voor over heb. Gisteren bezochten mijn Lief en ik de Oosterpoort. In de kleine zaal trad Sabrina Starke op. Over de houten kont kan ik kort zijn: in de Groninger cultuurtempel is sinds de opening niets meer gedaan aan het zitmeubilair. Een houten zitplank met een loodrecht geplaatste rugsteun, bedekt met een dun groen kussendek dient als zitplaats. Een kerkbank zit beter. Maar goed, genoeg geklaagd. Sabrina had haar zevenkoppige band meegenomen en bovendien haar prachtige stem. De band speelde als een geoliede machine eigen nummers en een enkele cover. Beide prima. Wat ons betreft vormde hun uitvoering van Blackbird het hoogtepunt van de avond. Zo klein als het nummer normaal klinkt (gitaar en stem) zo uitgebreid en dynamisch speelden Sabrina en co de evergreen.

Wat viel ons verder op:

  • · Sabrina verbond de songs aan elkaar met uit het hoofd geleerde teksten, deed denken aan een spreekbeurt.
  • · De achtergrondzangeres probeerde tevergeefs zich in te houden: maakte toch theatrale handbewegingen bij het zingen, danste zichzelf de voorgrond op en kreeg na de pauze een lachbui.
  • · Een Hammondorgel klinkt altijd goed.
  • · In het publiek zat een man die we erg fan was: zelfs bij een bijzonder rustige ballade wiegde hij zijn hoofd (en dat van zijn vriendin) op de maat van de muziek.
  • · Een andere man uit het publiek moest foto’s maken van zijn vrouw, bij elke foto keek hij achterom om te zien of ze tevreden was, na veertien minuten mocht hij terugkomen bij haar.
  • · Halverwege de tweede helft liep er een radiografisch bestuurbare muis over het podium.
  • · De Oosterpoort werk maakt met het weren van glas in de concertzaal, strenge ingangcontrole op bier- of wijnglas.
  • · Een Fiat 500 autostoel beter zit dan een theaterhangplek in de kleine zaal.

Maar goed, we zouden niet zeuren. Vandaag maakten we nog een uitvoering van Blackbird mee. Ook nu zaten we op een harde bank. Maar daar later meer over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie op het bericht achter.