Femalepleasure voor Groningse Gooische Vrouwen

Meisjes van veertig gingen naar de film. Ook die van mij ging mee. Op het fietsje naar de Pathé voor de Gooische Vrouwen. Een bijzondere avond, al was het niet de première, voor een rode loper haalt Groningen de neus op (of is het andersom?). De filmavond was er een van het type ‘Ladies night’ of was het ‘Girls only’? Hoe dan ook, de chocola en de witte wijn waren groot ingekocht.

De meisjes van veertig verzamelden zich aan het begin van het fietspad. Precies de plek waar dochter elke ochtend haar klasgenootjes opwacht. Tot zover ik kon zien had geen enkele dame zich getooid in Gooische stijl. Ook de cabrio ontbrak. Met een bovengemiddeld opleidingsniveaus, niet uit te vlakken intelligenties en zware beroepsverantwoordelijkheden fietsten de ladies naar de stad.

Uren later, ik lag al een tijdje in bed, hoorde ik Mijn Lief thuiskomen. Zachtjes tikten haar hakjes op de houten vloer. Nog stiller beklom ze de trap en betrad ze het echtelijke bed. Ik lag klaar om haar verhaal te horen. Ze vertelde over het onthaal in de Pathé. In de foyer was een heuse Gooise gadgetmarkt opgebouwd. Over de catwalk liepen hondjes gekleed in de laatste mode. Zelfs aan slipjes voor de viervoeters was gedacht. Bij de stand van de femalepleasure was het druk. Ook Groningse vrouwen lopen warm voor een erotische tuperwareparty. Ben benieuwd wat de gastvrouw van de erotische homeparty voor geschenk krijgt. Het welkomstdrankje vol bubbels, dat elke dame kreeg, was al snel op.

In de filmzaal wachtte de volgende verrassing: een roze handtasje vol goodies. Dropjes, zeepje, popcorn, flesje water en exemplaren van de MarieClaire (in handbag size) en Grazia mochten de meisjes meenemen. Onderin de goodiebag flyers van ICI-Paris en Femalepleasure. Als voorprogramma van de film presenteerde de Pathé-directeur een Gooische-Vrouwen-kwis. Vragen over de wondere wereld van de Gooise Vrouwen. Hoe heet de zoon van De Moreno’s en uit welk land kwam hun au-pair. Mijn Lief liep op een haar na de hoofdprijs mis: een stofzuiger, niet iets wat je verwacht bij Gooise Dames. Waarschijnlijk was het marketingsbudget van Femalepleasure toch niet zo groot.

De film was leuk. Veel bekende acteurs en verhaallijnen die heerlijk over the top gingen. De scene van de overspelige Martin die tijdens de ouderavond op de school van zijn zoon betrapt wordt met zijn broek op zijn knieën, was kennelijk heel herkenbaar. Na afloop in het café bestelden de meisjes van veertig in stijl witte wijn. Het was een gezellige avond. Ongetwijfeld, ergens tussen het tweede en derde glas moet iemand geopperd hebben dat dit uitje een vervolg moest krijgen. Ik weet niet of toen al de flyers uit het goodie-tasje zijn gekomen. Als er binnenkort veertien meisjes van veertig op de stoep staan voor een alternatieve tupperwareparty, weet ik genoeg. Maar het kan ook zijn dat er afgesproken is om naar de première van de nieuwe dansvoorstelling van Wim Vandekeybus in de schouwburg. Dat is ook heel leuk, voor meisjes van veertig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie op het bericht achter.