Samen op reis 6

Een weekje weg is voorbij voor je het weet. Het is alweer de laatste avond. Morgen moeten we op tijd op de luchthaven zijn. Het vliegtuig naar Airport Groningen vertrekt rond tien uur. Op Corfu is het vliegveld gelukkig overzichtelijk. Een langgerekte hal, die parallel aan de landingsbaan ligt. Geen megaplazza a la Schiphol met shopping malls die je door moet ploeteren om bij de langeafstandspaden naar de gate te komen. Ook geen slurfen die je naar het vliegtuig leiden, gewoon een trap die na landing naar het vliegtuig wordt gereden. Een bus vervoert je van de terminal naar het vliegtuig. Terwijl je instapt zie je dat de koffers geladen worden. Kun je meteen checken of alles meekomt.

De koffers zijn alweer gepakt, de kleren liggen klaar en de tickets veilig in het paspoortentasje. Nou ja tickets. Tegenwoordig kom je met een printje bij de incheckbalie. Ik blijf me verwonderen dat je met zo'n kopietje gewoon aan boord kan komen. Het papiertje dat we morgen moeten overhandigen lijkt bijna een aanmeldstrookje voor de ouderspreekavond met de mentor op de school van de kinderen. Maar het werkt; we zijn er ook gekomen.

Morgenochtend nog een ritje over bochtige Griekse wegen, nog een keer genieten van de mooie uitzichten op de zee en ons nog een keer verbazen over de bewegwijzering in Griekenland. Maar eerst moet de fles witte wijn nog op, die is al aangebroken dus een bacchanaal zal het niet worden. Ook die orgie kunnen we wel vergeten. Het zal wel weer uitmonden op een symposium. Dat goede gesprek hebben we nog niet echt gehad. Of we hebben het gewoon niet nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie op het bericht achter.