Op vakantie met een tophond

Met een hond op vakantie is het extra opletten. In de auto moet hij water hebben en af en toe een lekker brokje. Bij het uitstappen is voorzichtigheid geboden. Opletten geblazen om te voorkomen dat hij bijvoorbeeld los uit de auto springt tijdens een pauze op een parkeerplaats. Dus zorg voor een goede lijn en een stevige greep. Als hond P. eenmaal netjes is uitgestapt ( of beter uitgesprongen) dan begint het grote rondsnuffelen. Zo kom je nog eens ergens.

Achter de hond aan kwam ik tijdens een stop op een aire, op het terrein terecht van de truckers. Die staan op de parkings vaak wat achteraf. Als luxe-autorijder word je daar weggehouden. Je hebt er eigenlijk niets te zoeken. Nu had ik een alibi om daar achter hond P. aan rond te neuzen.

Imposante vrachtwagens stonden er, met opvallend vaak een kleine, dikbuikige man in de cabine. Sommige van de truckers zaten achter hun stuur te wachten op het moment dat hun tachograaf hen toestond om de baan weer op te gaan. Ze staarden doelloos de parkeerplaats over. Turend naar een eindeloze stroom vakantiegangers op zoek naar betere oorden.

Een beeld bleef me bij. Een Franse camionist had een defect aan zijn wagen. De cabine had hij geopend en balanceerde nu op de neus. Onder de schuinstaande cabine rommelde hij wat met zijn gereedschap. De instrumenten kreeg hij aangereikt door zijn dochter die nog geen tien was en tijdens de vakantie met papa mee mocht door Europa. De samenwerking verliep prima. Geen enkele keer gaf het meisje de verkeerde sleutel aan. Of de reparatie geslaagd was, weet ik niet. Hond P. kreeg ineens in de gaten dat aan de andere kant van de bossage het vrouwtje en de rest van ons gezin liepen. Zo snel zijn labradorpootjes hem konden voortstuwen rende hij over het gras naar hen toe.

Later lag hij lekker op zijn kussen in de auto. Geen centje pijn zo’n hond mee op vakantie. In het hotel wist hij ook snel een lekker plekje te vinden. Geen haar op zijn kop die aan blaffen denkt. Het is een tophond. Morgen mag hij weer mee.

1 opmerking:

  1. Jullie zijn amper bij te benen. Zo sta je tot je enkels in een plas in het Stadspark en zo zit je in Parijs.
    Prettige vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier je reactie op het bericht achter.