Over een septictank 18-8-2011

Ons tweede huisje is van alle gemakken voorzien en staat ietwat verscholen op een hoger gelegen stuk van de camping. We hebben ons eigen badkamertje en privétoiletje. Onder ons gazonnetje is de septictank verscholen. Als je pech hebt, zei de eigenaar, en je zou je auto parkeren op het grasveldje voor het huisje, zak je weg in je eigen uitwerpselen. Telkens als ik nu in ons tuintje zit, en de stoelpoot zakt een beetje weg in bijvoorbeeld een molshoopje, vrees ik door de grond te gaan en in de shit terecht te komen.

Maar goed, een eigen sanitair betekent dat je niet perse weg hoeft van je plekje. Als de koelkast gevuld is met lekkere kaasjes en worstjes, bier en rosé, en ook voldoende voor een avondmaal, hoef je in principe niet van je terreintje af te komen. Vandaag is zo’n dag. We hangen wat rond, liggen in de hangmat, slepen een stoel de tuin in, lezen en doen een spelletje, ik pingel wat droevige melodietjes op mijn gitaar en schrijf verder aan mijn verhaal dat zich Groningen afspeelt. We nemen een biertje en eten een chipje, als lunch doen we omeletjes. Af en toe kijken we naar de lucht, het leek te gaan onweren, maar ook die bui had er geen zin in. De wind stak even op maar laat het er ook maar bij zitten.

Kortom, er is weer eens een sitting on the dock of the bay- moment. Dat gaat ook prima zonder de cd van Otis, die we uitleenden aan de moeder van J. en D., omdat die alleen maar de soundtrack van Mamamia en de Golden Hits van ABBA in de auto tot hun beschikking hadden, er zijn natuurlijk grotere vakantiedrama’s denkbaar, maar ze was heel blij met de geleende cd’s. Wij gaan maar weer eens verder met ons verglijden van de tijd. Het is een feit, wij zijn geen reizigers meer, wij zijn touristen die niet op reis gaan, maar op vakantie zijn. Tussen gaan en zitten, schuilt het verschil. Ergens begint het te kriebelen, morgen maar weer eens op pad, beetje rondkijken in Albi en de omgeving verder verkennen.

Voor nu: sitting on the top of septic-tank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie op het bericht achter.