Zernike Haren wint First Lego League

Klein geleerd is oud gedaan. Zoon S. speelt al sinds zijn vroegste jeugd met Lego, van Duplo naar Lego Technics. Samen met hem bouwden we kastelen en toren, en dwaalden we door Legoland. Sinds vandaag is hij Lego-kampioen. Met zijn medeleerlingen won hij vandaag de First Lego League, de noordelijke finale. In januari is de landelijke finale in Eindhoven.

Bedoeling is dat je een Lego-robot zo programmeert en bouwt dat het wagentje allerlei missies kan doen. In de wedstrijdbak staan objecten die opgepakt, omgegooid, meegetrokken of wat dan ook moeten worden. Per missie kun je punten verdienen en het team van Zernike scoorde het meeste. De finale werd overtuigend gewonnen. Precies op tijd goed gepiekt.

Het team was gehuld in grijze sweaters, voorzien van het logo dat ze zelf gemaakt hadden en de namen van hun sponsoren. De afgelopen weken ging het nergens anders dan over de robot. Loon naar werken. Helaas liep het begin van de dag niet zo geweldig. Ik had de pech om de eerste rondes te mogen bijwonen. Toen ging het minder, na de pauze begon het te lopen. Gelukkig had de Hanze Hogeschool, die gastheer was van het evenement, webcams en livestreams geregeld. Kon ik thuis op de laptop toch nog meegenieten. En ja, ik was ontroerd en trots toen mijn zoon de beker in ontvangst mocht nemen. Een beker die eruit ziet als een Legosteentje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie op het bericht achter.