Camping contemplatie 12


Camping Contemplatie 12

Ondertussen kennen we na een dag of tien de meeste voorbijgangers wel. De nieuwe campinggasten moeten nog even wennen aan ons, maar dat gaat snel. Nieuwe gasten krijgen een plattegrondje mee bij de receptie en mogen te voet hun plekje tussen de hekjes inspecteren. Het is dan net alsof ze op speurtocht gaan. Papa voorop met de kaart, mama er achteraan met het tasje met waardevolle spullen ( o.a. de paspoorten, die nergens voor dienen, geen agent die er naar vraagt, laat staan een douanier) en achteraan de kinderen die misprijzend de omvang van het zwembadje monsteren en in een oogopslag door hebben dat ook dit jaar de camping geen zomerliefdes zal opleveren. Even later komt het gezin terug, het plaatsje is klein, maar met wat moeite moet het lukken. Dat komt allemaal langs.

En heel veel kinderen komen langs, op weg van caravan of tent naar het zwembad. De hele kleintjes lopen aan de hand van mama of op de nek van papa. De oudere broertjes en zusjes mogen alleen. Hond P. begroet ze met zijn lodderoog. 'Kijk hondje, lief', zeggen de kindjes. Of ze deinzen terug voor de hond, je weet maar nooit. Gisteren had een dreumes een slippertje gevonden en zocht met mama naar de kleine eigenaar. Toch even kien of bij ons een schoentje miste. Ze hield de slipper tegen onze voetzolen en besloot dat we geen slipper kwijt waren. Haar zusje is een blij kind. Met haar Nijntje opblaasbal in haar hand liep ze langs. De bal maakte een geluidje: 'Ik heb een belletje in mijn bal,' riep ze. Op de terugweg hield ze twee zwembanden langshaar lijfje en ze riep dat ze kon vliegen.

Sommige kinderen weigeren terug te lopen. Dramatisch storten ze zich op het grind en weigeren nog een stap te zetten. Zuchtend neemt de moeder ze dan maar op de heup. Of ze laat ze gewoon staan, negeren is altijd een optie in de opvoeding. Maar om nou een schreeuwende peuter voor onze veranda achter te laten, daar zitten wij niet op te wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie op het bericht achter.