Camping contemplatie 4

Camping Comtemplatie 4

Op onze veranda zijn we niet weg te branden. Het is schaduwrijk en het windje verkoelt ons. Regelmatig een fris drankje en als je nodig moet, is het toilet vlakbij. Een stap en je zit. Lekker handig. En je hoeft niet met je wc-rol de camping over. Andere mensen moeten dat wel. Ze houden de rol onder de arm, of in de broekzak, zo onopvallend mogelijk begeeft men zich naar het toilet. 
Nu zijn er slimme kampeerders die de chemisch pot in caravan of tent hebben meegenomen. Dat scheelt een loopje en je valt niet op met je wc-rol. Totdat ie vol is, het reservoir. En dan moet je alsnog de camping over. Langs onze veranda komen ze iedere ochtend langs. De bakken hebben een apart handvat zodat je makkelijk en met schone handen de toiletgebouwen kunt bereiken. Angstvallig houden de mannen, ik heb nog geen vrouw gezien die ermee rond zeult, terwijl de vrouw waarschijnlijk de voornaamste plasser is, de pisbak van het lichaam af. Stel je toch eens voor dat je met die urinecontainer tegen je net gewassen polo tikt... 

Vanochtend ontbeten we, toen er een man langs kwam op de fiets. Voor ons huisje ligt een dikke laag grind. Hij slipte, verloor bijna zijn evenwicht, slingerde hard en we zagen hoe de plasjerrycan bijna in onze richting vloog. Instinctief hield ik mijn handen beschermend over mijn verse pain complet. Gelukkig bleef de plaskoerier in balans en er gebeurde niets. 

Naast chemische toiletjes zijn er natuurlijk ook nog peuterpotjes. Dat is aandoenlijk. Trots lopen de vaders en maar vooral de mama's met de kinderplas en -poep rond. Sommigen maken zelfs een extra campingrondje met de zindelijkheidstroffee. In hun enthousiasme morsen sommige trotse ouders, dat is dan weer minder. 

Overigens smaakt het ontbijt ondanks als behoefte-transporten langs de ontbijttafel prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie op het bericht achter.