Camping contemplatie 6


Camping Contemplatie 6

Vannacht ging het regenen, onbehoorlijk hard, met bakken tegelijk. En ook waaien, net zo hard, daar viel niet tegenop te recreëren. Al eerder op de avond, nota bene tijdens ons barbecue-moment, blies de wind onze worstjes al van het rooster. Ook wakkerde de wind het bbq-vuur voortdurend aan, dusdanig dat er gevaar voor de tent van zoon S. ontstond. Gelukkig viel het mee en doofde het gevaar.

Vannacht dus regen en die bleef de hele ochtend. Kostelijk om onze mede campinggasten die wel in een tent of een kleine caravan verblijven, te zien stuntelen in de regen met opwaaiende paraplu en wapperende regenjas. Ik heb heerlijk vanaf mijn veranda gekeken naar hun vluchten door de regen. Niets zo vermakelijk om iemand een steile helling op te zien ploeteren met tegenwind en uitglijdgevaar. Beetje leedvermaak moet kunnen. Helaas moest hond P. uitgelaten worden en bleken wij onze regenjassen en regenschermen thuis te hebben gelaten. Een vuilniszak bood uitkomst, al wilde geen van de kinderen zo voor gek lopen. Als ouder geef je dan maar het goede voorbeeld, althans als moeder.

En wat ga je dan doen op zo'n regendag? Kijken op buienradar hoe lang dit Noach-gedoe gaat duren, in de auto stappen en een ritje maken om ergens in een leuk restaurantje te gaan lunchen. Veel gezien: brocanterietjes, potterie-festivals, veel door de wind afgebroken boomtakken, lege winkelstraten, zondags gesloten restaurantjes, dus de lunch werd avondeten, maar wel lekker.

Terug op de camping, na uren rijden, is de ergste natheid achter de rug, de rosé staat op tafel, kinderen dobberen weer in het zwembad en ik zie zelfs weer een barbecue roken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier je reactie op het bericht achter.